LASERGAME? LASERTAG? LÉZERHARC?


lasergame-lasertag

A Lasergame lasertag-et, a kizárólag infravörös fényt használó (mint a TV távirányítók) - tévesen lasertag-nek nevezett - rendszerekkel szemben, valóban lézerfegyverekkel játszák!

Csak a fogalmak tisztázása végett:

A lasertag a lézerjátékok összefoglaló neve. A lasertag szóból a tag-szó főnévként fogócskát, címkét, igeként használva fogócskázást, felcímkézést stb.jelent, tehát a lasertag jelentése: „lézerrel fogócskázni”, „megfogni”, jobban megfogalmazva: megjelölni (to play tag: fogócskázik). Amennyiben egy fegyverbe nincs beépítve lézersugár, és nem lő lézersugarat, akkor az értelemszerűen nem nevezhető lézerfegyvernek, s az ilyen felszereléseket alkalmazó játékok nem nevezhetők lasertagnek, illetve ennek magyar megfelelőjének a lézerharcnak sem! Senki se feledje tehát: LÉZER NÉLKÜL NINCS LÉZERHARC!

Mi is az a Lasergame?

lasergame-lasertag

A Lasergame MAGYARORSZÁGON egy olyan brand, illetve egy olyan cégnek is a neve, amely hazánkban egyedülállóan, kizárólag lézerfegyveres akciójáték üzemeltetésével foglalkozik. Az ilyen jellegű játékok összefoglaló neve, amint azt már fentebb is említettük a lasertag, melynek magyar szleng fordítása a lézerharc vagy lézerjáték. Magát a lasertag-et több mint 20 éve játszák szerte a világon. Magyarországon egyedülállóan csak a Lasergame lasertag-ben játszhatunk igazi lasertag-et, valóban lézerfénnyel felszerelt, profi lézerfegyverekkel. Az „Így jártam anyátokkal” (How I Met Your Mother) c. sorozatból is már jól ismert Lasergame lasertag rendszerrel, már több mint 5 éve várjuk szünni nem akaró játékkedvü vendégeinket, a Nyugati pályaudvartól mindössze két percre, a Visegrádi utca – Kádár utca sarkán található üzletünkben!

A Lasergame lasertag által használt lézerfegyverek szemre egyáltalán nem károsak, kis frekvenciájú lézerrel működnek. Rendszerünk természetesen az EU-ban akreditált laborban bevizsgált és széles körben elterjedt. Maga a lézerharc egyáltalán nem fájdalmas, viszont beltéren annál látványosabb, hiszen a fegyverből kilőtt lézerfényt - a pályán lévő diszkófüstnek köszönhetően - annak teljes hosszában láthatjuk. A játékot éppen ezért élvezhetően csak beltéren lehet játszni, kültérre vitele nagymértékben rontja a játékélményt (nincs erre a célre megfelelően kialakított pálya, nem látható a lézerfény stb.)

A Lasergame lasertag ideális helyszín gyermek és felnőtt rendezvények, mint például születésnapok, céges csapatépítő tréningek, osztálycsaták, leány-, és legénybúcsúk, baráti összejövetelek, és egyéb események lebonyolítására.

A Lasergame lasertag jellemzői

 • Látható lézerfény! (szemre nem káros, kis frekvenciájú lézer)
 • LED fénnyel villogó találati pontok, melynek köszönhetően egyértelmű, hogy ki melyik csapatba tartozik.
 • Összesen 6 db találati pont!
 • Két részes, masszív, de könnyű felszerelés (mellény+lézerfegyver)
 • Nincs szükség sisakra vagy fejpántra, ezért a lehető leghigiénikusabb játékra van lehetőség
 • A Lasergame lasertag utcai ruhában, védőfelszerelés nélkül játszható
 • Korhatár nélkül felnőttek és gyerekek nők és férfiak egyaránt játszhatják
 • Az országban teljesen egyedülálló pályánkat különböző tereptárgyakkal (pl.fémhordókkal, igazi autókkal) rendeztünk be és folyamatosan fejlesztjük.
 • Egyéni és csapat statisztikák minden Lasergame lasertag játék után, nyomtatott formában
 • Többféle Lasergame lasertag játékmód

Lasergame lasertag játék bemutatása

lasergame-lasertag

A játékban két csapatméri össze ügyességét egymással egy erre speciálisan kialakított pályán. A Lasergame lasertag utcai ruhában játszható, viszont a legjobb játékélmény érdekében javasoljuk a minnél sötétebb színű ruházat viselését. Minden lézerharc végén számítógépes kiértékelést, ún. "lőlapot" kapunk amiből kiderül, hogy melyik csapat nyert, a csapaton belül ki lett az első, a második, stb., melyik játékos milyen százalékkal lőtt és kit talált el. Ezek ismeretében mód nyílik mind csapat, mind az egyéni teljesítménymegállapítására.

Lasertag pálya

A Lasergame lasertaget egy több száz négyzetméteres pályán játszák, mely nem csak egy üres dohos labirintus, palánkokkal és foszforeszkáló festékkel összetákolva, hanem egy egyedi kialakítású, gondosan megtervezett és kivitelezett játéktér, melyben igazi tereptárgyak (pl. roncsautók, fémhordók, homokzsákok stb.) szolgálnak fedezékül a játékosok számára. A pályán mindenhol UV fénycsövek szolgáltatják a lézerjátékhoz szükséges világítást, valamint különböző fény és hangeffek fokozzák a játékélményt.A lézerfegyverből kilőtt lézersugarat pedig a pályán lévő diszkófüst teszi láthatóvá annak teljes hosszában.

Lasertag fegyver és felszerelés

 • lasertag mellény - 4 LED találati pont
 • lézerfegyver - 2 LED találati pont
lasergame-lasertag

A Lasergame lasertag játékhoz szükséges felszerelés áll egy kommandós mellényre hasonlító masszív felsőrészből és egy ehhez csatlakozó könnyű lézerfegyverből. Ezeken összesen 6 db LED találati pont található, melyek az egyik csapatnak pirosan, a másiknak pedig zölden villognak. E megoldásnak köszönhetőe jól láthatóak a célpontok, és könnyedén meg lehet különböztetni a két csapatot egymástól. A pontok valamelyikét lelőve szerezhetünk találatot. Ha minket találnak el, akkor rendszerünk 4-5 másodperc erejéig, egy hangjelzést követően leáll és a találati pontjaink kialszanak. Ebben a helyzetben sem lőni, sem pedig találatot kapni nem tudunk. Néhány másodperc elteltével újabb hangjelzést követően a Lasergame lasertag fegyvere újratöltődik, és a lézerharc folytatódhat tovább. Alapbeállításként a lézerjáték ideje alatt nincs korlátozva, hogy kit hányszor találhatnak el, és lézerlövedékkel sem kell spórolnunk. A lézerfegyver kijelzőjéről folyamatosan tájékozódhatunk arról, hogy mennyi időnk, életünk illetve lőszerünk van még hátra. Természetesen a rendszer - az élethű helyzetek kedvelői számára - lehetővé teszi az élet és tölténykorlátozást, valamint az újratöltést is.

Mindenkinek jó lézerezést kíván a Lasergame lasertag csapata!

Már mindent tudok, irány a pálya!